Biografie

Mario Borzić

Geboren uit Joegoslavische ouders in het Beverwijk van midden jaren ’70 groeide ik op als jongen van de straat. Een jongen die zijn zachte, open karakter inruilde voor een robuust pantser om de dagelijkse uitdagingen van een achterstandswijk en complexe thuissituatie het hoofd te bieden.

Een gymnasiast die een drop-out werd. De straat had mij blijkbaar meer lessen te bieden dan de schoolboeken. Een topsporter die op het idiote af de grenzen van zijn kunnen verlegde met een drive die ontsproot uit een schreeuwende drang naar (vaderlijke) erkenning. Een zoeker naar zingeving die in de periferie van de maatschappij en zijn eigen geest woonde. Als zoon van een Kroatische vader en Servische moeder droeg de tragiek van de Joegoslavische burgeroorlog ook niet echt bij aan het tot stand komen van een stabiel fundament onder het toch al wispelturige puberbrein. De zich steeds maar opdringende vraag ‘wie ben ik?‘ verrees met de snelheid van de aantekeningen op mijn strafblad. Tot een bijzondere ervaring en daaropvolgende ontmoeting mij het Licht lieten zien. Maar zo makkelijk  zouden oude patronen mij niet loslaten. Ik moest door vele diepe dalen en donkere nachten om mijn visie en hart te zuiveren van overbodige ballast.

Schrijven en doceren werden mijn passie. Het delen van mijn persoonlijke levenslessen de rode draad. Mijn leven is mijn boodschap. Een weg vol pieken en dalen. Een epos vol herkenning en inspiratie. Een verhaal dat wacht om gedeeld te worden. Een verhaal dat je even stil doet staan om je vervolgens in beweging te zetten. De koers? Van overleven naar leven; van lijden naar leiden.

Mario-Borzic over mij

Ik geloof niet in beleren. Des te meer in inspireren. Verandering kan nooit worden opgelegd, enkel gedragen. Verandering hoeft niet te worden voortgetrokken, het heeft enkel een eerste duwtje nodig.