Biografie

Mario Borzić

Ik ben Mario Borzić. Vader, echtgenoot, docent, schrijver, ex-topsporter, ondernemer en trainer. Een waslijst van rollen waarbij ik de belangrijkste als eerste heb genoemd. Door de jaren heen heb ik mij mogen ontwikkelen als rolmodel voor veel jongeren en (jong)volwassenen. Met mijn verhaal weet ik mensen blijkbaar in het hart te raken en dat is een grote eer. Echter, met deze rol van inspirator komen ook de nodige verantwoordelijkheden. Deze heb ik vervat in mijn missie: mensen in hun kracht zetten! Mijn levensverhaal is samen te vatten in de volgende zinnen:

– Van kansarm immigrantenkind tot succesvol ondernemer
– Van hartpatiënt tot topsporter
– Van stotteraar tot openbaar spreker
– Van drop-out tot docent
– Van delinquent tot rolmodel en bevlogen inspirator
– Van hard naar hart

Mijn leven is een reis geweest over hoge toppen en door diepe dalen. Met de opgedane levenswijsheid op mijn pad en mijn expertise op het gebied van menselijk (dis)functioneren wil ik mensen inspireren hun droom te leven, doelen te stellen en te halen. Laat jezelf niet leiden door angst en geloof in beperkingen, maar door visie, passie en wilskracht, want per slot van rekening is succes de optelsom van al je mislukkingen!

Van lijden naar leiden; Van dromen naar doen; Van hoop naar vorm.

Mario geeft kickbokstraining in een sportcentrum in een wijk in Beverwijk waar ‘leden’ van de beruchte Pilotenbende actief is. Deze groep jongeren maakt zichzelf schuldig aan geweldsmisdrijven. Dat geeft Beverwijkers en Heemskerkers een onveilig gevoel. Door middel van kickbokstrainingen hoopt Mario zijn steentje bij te dragen om de problemen die de Pilotenbende veroorzaakt, op te lossen.

Mario-Borzic over mij

Ik geloof niet in beleren. Des te meer in inspireren. Verandering kan nooit worden opgelegd, enkel gedragen. Verandering hoeft niet te worden voortgetrokken, het heeft enkel een eerste duwtje nodig.